nldede

B171

Rens, Oosterblokker, 31 jaar – De ervaringen met deze cursus zijn erg goed. Na een basiscursus merk je al meteen dat je veel rustiger bent en dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen kunnen. 5 jaar geleden heb ik deze cursus ook gevolgd en het is me altijd bij gebleven dat dit de enige manier is om vrij te worden. Ik had toen alleen helaas de verkeerde doelstellingen en paste het bewust klanken sturen niet in de praktijk toe. Nu ben ik er achter dat ik echt een grote sprong moet maken om aan het stotteren te werken. En dat gaat me dit keer zeker lukken!


Hans, Oosthuizen, 37 jaar – De ervaring welke je krijgt tijdens de basiscursus is verbluffend wanneer je het toepast, het moeilijkste is dat je je los maakt van je vast patroon. Het lijkt makkelijk, maar ik moet er flink aan werken, het mooie is dat Hausdörfer zich niet richt op 1 specifiek onderdeel,maar dat het uit verschillende hoeken word bekeken. Je krijgt de Tools maar je moet er zelf voor blijven werken. Ik ben ervan overtuigd wanneer ik mij in blijf zetten net als tijdens de twee keer twee dagen op kort termijn een vrije spreker zal , en op den duur (hangt af van je eigen inzet) stotterloos door het leven zal gaan. Ik zal zeggen: doe je niet te kort en ga voor Hausdörfer!


Mustapha, Nieuwegein, 35 jaar – Hausdörfer is voor mij de derde stottertherapie. De therapie spreekt mij aan omdat men uitgaat van natuurlijk spreken. Het is niet de bedoeling een techniek aan te leren. Het bewust sturen van de klank spreekt mij erg aan. Het overdreven toepassen van klankverlening maakt je ongevoelig. Het is de bedoeling op den duur een vrije spreker te worden. Ik vind het een erg motiverende therapie. Ik merk gewoon dat ik durf te spreken in situaties waar ik voorheen mijn mond niet open deed omdat ik bang was om te stotteren. Ik ben blij dat ik de therapie heb gedaan. Kijk hier naar de videoopnamen van mijn 1e en 2e cursusdag!


Patrick, Apeldoorn, 37 jaar – In het verleden ben ik een aantal malen naar een logopedist geweest. Feitelijk is dit mijn eerste stottertherapie en ik ben zeer enthousiast. Wat mij allereerst aanspreekt is dat we werken van uit meerdere invalshoeken, het zogenaamde circumambulerende proces. De basis is het stuur pakken met betrekking tot onze klanken. Die kunnen we ieder moment van de dag maken en dat geeft de broodnodige spreekrust. Dat is het uiteindelijke doel!

Daarnaast versterken de klankoefeningen de ik-kan gedachte. Door deze sterk te overdrijven komen we in de flegmatieke toestand en die is broodnodig om op termijn de spreekrust te behouden. We hebben een angstprobleem en daar speelt het kweken van onze ongevoeligheid een cruciale rol. Echter, andere facetten zoals de RET-techniek, het in het hier-en-nu-zijn en onze algehele gezondheid (het dak) spelen bijvoorbeeld ook een rol. Het is dus geen simpel trucje, maar het pakt de basis aan in al zijn facetten.

Wat mij daarbij nog meer aanspreekt, is het feit dat Jan en Bernadet echte ervaringsdeskundigen zijn. Ze kunnen zich moeiteloos verplaatsen in ons gevoel en dat zorgt voor de ‘klik’. Oefening baart kunst en dat is dan ook wat we veel doen. Ik kan de training iedereen aanbevelen! Kijk hier naar de videoopnamen van mijn 1e en 2e cursusdag!


Jeffrey, Stramproy, 29 – Hausdörfer was voor mij een schot in de roos. Ik heb weliswaar deze cursus voor de tweede maal gedaan, maar door mijn leeftijd (23) en mijn onbezonnenheid heb ik echt het minimale gedaan om voor mij het doel te bereiken en dat was vloeiend spreken. Daardoor ben ik in de welbekende valkuil gevallen en een terugval gehad, waardoor ik deze cursus voor de tweede maal heb gedaan.

Daardoor heb ik mijn bestaande fragiele fundament versterkt met nog een dikke laag beton. Ik heb mijn spreekrust en zelfvertrouwen hervonden en mijn eigen stem weer gehoord. De manier van het benaderen van de spreekangst heeft mij zeer goed geholpen. Zelf heb ik op jonge leeftijd, zoals vele andere, vele jaren logopedie gevolgd. Daar is mij gezegd geworden dat ik nooit meer van het stotteren af zou komen, omdat er een kortsluiting in mijn hersenen en stembanden zou zijn. Natuurlijk had die diagnose mij voor een groot gedeelte van mijn leven getekend. Totdat ik kennis maakte met de Hausdörfer therapie. Deze therapie heeft het probleem bij de wortel aangepakt op haar speciale en vooral doeltreffende manier. Ik voel dat ik de muur van angst heb doorbroken en mijn vertrouwen herwonnen heb op het gebied van spreken oftewel klanken sturen.

Ik kan niet meer doen dan mijn lof uitspreken over deze therapie en ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om deze therapie wederom te volgen. Het heeft me ogen geopend. Het is absoluut een aanrader voor elke stotteraar die nog niet de weg naar spreekrust heeft gevonden. Lijdt niet meer en kies voor deze uitmuntende therapie.

 

Inschrijven

 

photo_success

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

In m’n werk en privé omstandigheden begon ik steeds meer beperkingen te voelen met het spreken. Dit had tot gevolg dat ik erg gespannen door het leven ging.