nldede

B167

Erik, 22 jaar, Den Ham – ik deed de basiscursus nu voor de 2e keer en het ging het eerste weekend erg goed. Maar na een lange week en laat naar bed ging het 2e weekend (vrijdags) een stuk minder. Of het nu komt omdat ik vermoeid was of omdat ik de lat veel te hoog heb gelegd, dat is nog aan mij om dat uit te zoeken en te leren wat voor mezelf het beste werkt. Desondanks heb ik nog zeker veel vertrouwen in de Hausdörfer-methode en in hoe de dingen werken wat er wordt uitgelegd in deze weekenden. Het is nu aan mij om de beste manier te vinden om mijn vampier aan te pakken, en datgene te vinden wat voor mij het beste werkt. Maar ik zie de toekomst nog steeds zonnig tegemoet dus ik ga er voor de volle 100 procent tegenaan in de komende 5 weken tot de eerste terugkomdag en ik weet zeker dat ik dan al een stuk verder ben dan dat ik nu ben. Groeten Erik


Lotte, 28 jaar, Spijkenisse – Dit is mijn tweede basiscursus. Heb vier jaar geleden ook al een basiscursus gevolgd en toen heb ik er veel aan gehad. Ging alleen het verlengen van de klanken als een spreektechniek gebruiken en op een gegeven ogenblik leverde dat me niets meer op. Nu ben ik weer begonnen en kan elke klank vormen en sturen die ik maar wil. Dit voelt zo krachtig. De wereld ligt voor me open en het solliciteren gaat een stuk beter. Ben niet meer bezig met spreken en de inhoud, maar kom veel spontaner over als ik spreek. Ik kan nu elke spreeksituatie aan. Heb 24 jaar lang gestotterd en dat is nu verleden tijd. Zit nu op het goede spoor en hier ga ik mee door. Dit bevalt prima.


Glenn, 15 jaar, Biddinghuizen – Ik doe deze basiscursus nu voor de 1e keer. Ik hen er echt verbazend over hoe het te werk gaat en hoe makkelijk het is om te doen! Ik heb nu geleerd hoe je klanken langer kan maken en hoe je er mee kan omgaan en gebruiken, ook heb ik flegma getraind en dat lukt nu prima. Ik durf nu ook meer zoals telefoontjes plegen en naar mensen praten en stotters laten horen. Ik ben in mijn jonge kinderjaren begonnen met stotteren toen ook naar logopedie geweest heeft toen ook geholpen, maar sinds ik in de 1e zit is het weer terug gekomen, dus toen ben ik er naar de logopedie geweest maar toen ging het weer meer of minder worden dus besloot ik te stoppen met logopedie. En dus toen zijn we op Hausdörfer gekomen. Ik zat in het begin te denken hoe ze het zouden doen maar het is zo makkelijk maar het is gewoon die ‘knop’ omzetten! Ik ben er zeer tevreden over!


Richard, 14 jaar, Enschede – Ik doe deze basiscursus nu voor de 1e keer. Ik ben verbaast over het resultaat dat Hausdörfer nu in een week tijd al geleverd heeft aan mijn zelfvertrouwen qua spraak. Hoe de Hausdörfer techniek werkt is zeer simpel en je kan er eigenlijk direct mee beginnen op school of op werk.
Veder is mijn flegma in een korte tijd zeer snel groter geworden. Toen ik wat jonger was ben een paar keer naar logopedie gegaan maar daar werd alleen de symptomen van stotteren behandeld en Hausdörfer behandeld de oorzaak zeer efficiënt en in een zeer korte tijd. Ik ben momenteel alleen nog maar positief over Hausdörfer. Het is een kwestie van die denkbeeldige knop om zetten.


Cor, 62 jaar, Zeeland – De basiscursus doe ik met plezier want mijn spreekspanning word er minder door waardoor ik in een groep nu ook al wat ga zeggen met minder angst. Op mijn werk kom ik in contact met kinderen die het sturen van klanken van mijn ervaren dat ik in een vrolijke stemming ben. Ik heb er dus geen spijt van dat ik deze cursus ben gaan doen.


Remco, 38 jaar, Noordwijk – Ik stotterde sinds mijn 6e levensjaar. Sindsdien ging er geen dag voorbij zonder dat ik intensief met het spreken bezig was. Ik heb in het verleden diverse andere soorten therapieën gevolgd maar die maakten het stotteren alleen maar erger. Heel snel na de start van de basiscursus ben ik vrij uit gaan spreken: echt een openbaring om in verbinding te staan met je eigen stemgeluid, klanken te vormen en te sturen zoals ik het wil en niet aan letters of woorden te denken. Bovendien durf ik eindelijk vrijuit te praten over stotteren: iets wat ik in het verleden absoluut niet durfde. Wat een bevrijding! Ik ben er nog niet maar heb het gevoel dat ik door de basiscursus stevig op de rails sta. Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!


Milou, 19 jaar, Delft – Ik stotterde sinds ik kon praten. Ik ben naar verschillende logopedisten geweest, maar het hielp niet echt zo goed. Ik vind de methode Hausdörfer echt goed. Want ik durf nu ook gewoon voor te lezen voor een groep. Ik weet hoe je lange klanken moet maken, het helpt mij echt goed. Ik ga nog heel veel oefenen en ook op school.
Het is nu veel beter dan eerst het praten. Ik durf nu ook voor een groep te praten. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen dan vroeger.

 

Inschrijven

 

photo_success

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Door een tip van mijn zoon kwam ook ik in aanraking met de Hausdörfer therapie. Hij had de basiscursus al gevolgd en was erg enthousiast.