nldede

B166

Naam, 30 jaar, Nijeveen – Ik ben in februari 2012 begonnen met de Hausdörfer therapie.
Al naar de eerste basisdagen merkte ik al een verschil. Ik moet zeggen dat ik heel veel rust in mijn hoofd heb, en veel spreekrust heb gekregen.
Bovendien is het altijd goed om met jezelf bezig te zijn( ontwikkeling ). Eigenlijk moet je dit zelf ervaren. Mocht je een stottertherapie willen volgen, maar ben je er nog niet helemaal uit? Dan zou ik zeggen: Gewoon doen!


Roy, 21 jaar, Apeldoorn – Ik ben in februari 2012 begonnen met de cursus. Meteen na de 1e basissessie merkte ik al resultaat. Je houd je niet bezig met het praten, maar met het klanken maken. Immers heb je geen spreekprobleem (wat de meesten denken) maar een angstprobleem. Bij deze cursus word hier aan gewerkt. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen, een stap in de goede richting! Voor iedereen die overweegt een stottertherapie te volgen, raad ik Hausdörfer zeker aan!


Naam, 19 jaar, Tilburg – In het verleden heb ik al enkele logopedien gevolgd, steeds zonder resultaat. Met behulp van trucjes lukte het wel om tijdelijk (maximaal 2 weken) van het stotteren af te komen maar daarna kwam het drie keer zo hard weer terug. Immers werd aan het echte probleem nooit aandacht besteed: de spreekangst. Bij de Hausdörfer therapie leer je dat praten eigenlijk niets anders is dan klanken vormen. Tijdens de 1e basissessie zijn we dan ook meteen begonnen met het overdreven letten op de klanken tijdens het maken van zinnen. Hierdoor is het bijna onmogelijk om te stotteren omdat je alleen met de klank bezig bent.
Ik raad het elke stotteraar aan deel te nemen aan de Hausdörfer therapie. De gene die de therapie leiden hebben zelf ook gestotterd en dus ook in jou schoenen gestaan, ze zijn zelf ook met behulp van de Hausdörfer therapie van het stotteren af gekomen!


Arie, 28 jaar, Achterberg – In februari 2012 ben ik begonnen met de therapie. Vroeger heb ik logopedie gevolgd, maar dat mocht niet baten. In de loop der jaren heb ik een enorme spreekangst ontwikkeld, het werd de laatste jaren steeds erger. Dat uitte zich in het vermijden van spreeksituaties, het omzeilen van woorden waar op ik zou gaan stotteren. Het stotteren werd ook erger, en vaak hoorde je aan mijn stem dat er een enorme spanning achter zat. Ook nam ik thuis al jaren niet meer de telefoon meer op. Als iemand een gesprek met mij aanging wilde ik het vaak zo snel mogelijk afbreken. De laatste jaren had ik alle hoop opgegeven om van het stotteren af te komen, ik had mij er al bij neergelegd.. Maar op een gegeven ogenblik zat het mij zo hoog dat ik op internet ben gaan zoeken naar een stottertherapie, en zo kwam ik bij Hausdörfer terecht. Ik wist niet wat mij overkwam…alles wat er beschreven werd herkende ik! En nu weet ik dat spreekangst de oorzaak is van het stotteren! En de werkwijze van de therapie sprak mij echt helemaal aan! Ik geloof echt dat dit de enige therapie is waarbij je weer natuurlijk kan gaan spreken. Ik merkte dat ik juist van het probleem de oplossing kon maken! Door middel van klankverlengen merkte ik dat ik gewoon KAN praten, maar de stotters laat ik nu ook komen, vroeger wilde ik het zo veel mogelijk verbergen. Vroeger schaamde ik mij heel erg voor het stotteren, en door die schaamte houd je de spreekangst in stand, nu heb ik ook geleerd om schaamteloos te stotteren. Door deze therapie heb ik weer vertrouwen in mijn stem/klanken gekregen. Mijn doel is om ongevoelig te worden voor mijn spraak waardoor dus de spreekangst verdwijnt. Ik ben echt zo blij dat ik met Hausdörfer in aanraking ben gekomen! Ik voel mij echt een stuk vrijer, in het spreken maar ook in mijn doen en laten! Vroeger ervoer ik totaal geen vrij gevoel, heel mijn doen en laten werd beheerst door die spreekangst. Ik raad iedereen die stottert deze therapie aan!!! Echt een super-therapie!!


Voor mij is dit de tweede keer dat ik het basisweekend volg, en met succes!
De therapie is uit de kinderschoenen, en haar therapie is gegrond, en niet op trucjes berust!
De theorie staat als een rots in de branding, en is heel duidelijk en logisch!

Wat eerst nog iets onaantastbaars was, is nu grijpbaar. Je kunt door de spreekwet te kennen, klanken, en door je klanken alle hoeken van de kamer te laten zien; horen, werk je aan je onverschilligheid. De angst durf ik voor het eerst in de ogen te kijken, wat een genot! De Hausdorf-therapie is voor ieder een aanrader inclusief natuurlijke sprekers!


Naam, 31 jaar, Rotterdam – ik ben in februari begonnen met de Hausdörfer therapie nadat ik naar de stotterbeurs was geweest en er op internet meer over had gelezen. Ik herkende me in alles wat werd beschreven! Stotteren is geen spraakprobleem, maar een angstprobleem. In mijn werk liep ik tegen het stotteren aan, en besloot dat het tijd was om er wat aan te doen. Na 17 jaar (verborgen) stotteren is die stap nemen best moeilijk, maar wat een goede stap is dit geweest! Ik weet nu dat spraak alleen maar het maken van klanken is, en dat iedereen (ook mensen die stotteren) dit gewoon kan. Deze therapie werkt vooral aan je spreekangst. Een fijne bijkomstigheid is dat het stotteren, wat slechts een uiting is van die angst, zelfs helemaal kan verdwijnen. Ik kan iedereen die een (verborgen) stotteraar is aanraden deze therapie te volgen want ik ben er van overtuigd dat dit de enige juiste weg is om ermee om te leren gaan!


Irthe, 53 jaar, Groningen – Ik stotter eigenlijk al jaren, ik heb voornamelijk veel moeite met de medeklinkers. Ik had wel last van het stotteren, maar voelde nooit echt de behoefte om er wat aan te doen, tot vorig jaar. Ik besloot toen, dat ik niet verder als stotteraar door het leven wilde gaan. Ik wilde er eindelijk wel eens vanaf. Ik ben toen bij een logopedist geweest, maar dat heeft eigenlijk niets geholpen. Tot ik op internet over Hausdörfer las. De werkwijze sprak mij erg aan. De therapie is gericht op de spreekangst, die je als stotteraar hebt. De spraak is gericht op klanken en niet op woorden en zinnen. Door aan de slag te gaan met klankverlenging en klanksturen krijg je spreekrust en merk je, dat je wel degelijk vloeiend kunt spreken. Een openbaring! De cursus heeft mij veel voldoening en vooral spreekrust gebracht!


Robert, 28 jaar, Amsterdam – Ik stotter al mijn hele leven. Ik heb een hele rits therapeuten bezocht, maar het mocht steeds niets of maar even baten.
Na het eerste weekeind bij Hausdörfer ben ik een weg ingeslagen die nu duidelijk voor me open ligt. Ik weet precies waarom de andere therapien niet werkten en wat ik er aan moet om langdurig van mijn spraakgebrek af te komen. Het duurde even voordat ik er achter was hoe het werkte, maar als je het eenmaal ziet vallen de schellen van je ogen en zie je meteen waar het pijnpunt ligt.
Ik had me eigenlijk voorgenomen om geen therapie meer te volgen, omdat het allemaal toch niets hielp. Uiteindelijk ben ik er blij mee dat ik het toch nog een keer geprobeerd heb.

 

Inschrijven

 

photo_success

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Na jaren iedere ochtend opstaan met spreekspanning: het zoeken naar woorden en denken in letters om maar niet te hoeven stotteren, was voor mij het punt bereikt actie te ondernemen.