nldede

B164

p164Daan, 23 jaar, Dongen – Door wat ik door Hausdörfer heb geleerd, heb ik een basis waarop ik verder kan. Ik heb nu handvatten die ik altijd kan vastpakken en bovenal op te bouwen. De handvatten zijn de overtuiging van stemgeluid produceren en klanken sturen.
In de afgelopen week heb ik al een flinke stap gemaakt naar mijn doel toe, tel daarbij de oefeningen tijdens de weekenden bij op, en je maakt een hele grote stap richting de flegmatieke gevoelstoestand. In de praktijk betekend dit voor mij veel meer spreekrust op mijn werk en daardoor functioneer ik voor mijn gevoel ook beter. Ik heb het gevoel dat ik kan doen wat ik wil met mijn klank en op elk moment de rust kan pakken. Dit ervaar ik als zeer prettig en besef ik ook dat de oplossing voor ‘vrij worden van stotteren’ dichterbij is dan ik altijd heb gedacht. Na het eerste weekend had ik direct al een zeer goed gevoel, en dat is eigenlijk altijd bij me gebleven. Mede dankzij het inzicht wat je krijgt tijdens de sessies weet je precies wat je kunt doen om je spreekrust te waarborgen. Voor mij is dit een soort licht in mijn leven, waar ik zeker nog aan verder ga werken totdat het doel ‘vrij van stotteren’ bereikt is.


Roelf, 28 jaar, Hardenberg – Met de Hausdörfer-methode krijg je handvatten aangereikt waarmee je vrij kunt worden van stotteren. Wat ik prettig vind om te weten is dat het stotteren puur “tussen de oren” zit en dat het niet iets lichamelijks is. Ik weet nu precies waarop ik de komende tijd moet sturen om echt vrij te worden van het stotteren. Een belangrijk punt van de therapie is het trainen van je flegmatieke gevoelstoestand. De komende tijd ga ik hier veel mee bezig, want dit draagt voor een groot deel bij aan het vrij worden van stotteren. Ik ga er alles aan doen om vrij te worden van het stotteren, ik weet immers nu dankzij Hausdörfer waarop ik moet sturen. Ik weet dat het kan en dat het me gaat lukken! We hebben nu inmiddels twee weekenden therapie gehad en had resultaat is verbluffend!


Jeroen, 39 jaar, De Meern – Vanaf het moment dat ik de Hausdörfer informatie had doorgelezen wist ik dat deze methode voor mij zal gaan werken, en wat een resultaat nu al… en wat simpel om toe te passen.
Klanken langer maken om goed naar je eigen stem geluid te kunnen luisteren en hierdoor spreekrust
te kunnen krijgen. Nu na een week oefenen en vooral de flegma getraind te hebben is het resultaat verbluffend. Wat een spreek rust nu al en ik zeg alles wat ik wil (hoef bij het spreken nier meer naar
woorden te zoeken) Ik heb zin om nog meer mijn Flegma te trainen en zal uiteindelijk vrij van spreekspanning in elke omstandigheid kunnen spreken.


Emile, 47 jaar, Haarlemmermeer – Na diverse pogingen om stotter- en spreekangstvrij te worden, uiteindelijk bij Hausdörfer terechtgekomen. De positieve verhalen op hun site en in diverse fora waren voor mij reden genoeg me hierin te verdiepen. Het verhaal erachter klinkt ook erg logisch, en sprak mij erg aan. Toch nog een lange tijd voor me uit geschoven, maar – na weer een week spreekangst voor een presentatie – de knoop doorgehakt. Met enige spanning naar het eerste weekend, en met verbazing geconstateerd dat er wel heel snel voortgang wordt geboekt. Daarna een week het geleerde kunnen oefenen, en direct profijt gehad van deze voortgang, een hele bevrijding. Je bent er dan nog niet, het tweede weekend kom je weer een stap verder, en is het heel mooi om te zien hoe hard je medecursisten gaan. Ik ben nog niet helemaal vrij van angst en spanning, maar door zelf verder aan mijn flegmatieke houding te werken, en met het vertrouwen wat ik in mijn zelf heb herwonnen verwacht ik dit toch op korte termijn te kunnen bereiken. Er gaat een wereld voor mij open…


Jok, 30 jaar, Rotterdam – Om van mijn stotteren af te komen ben ik op het internet gaan zoeken naar instanties die stottertherapieën aanbieden. Na wat research kwam ik tot de conclusie dat ik de Hausdörfer-therapie zou moeten volgen, omdat de methode gebaseerd is op een natuurlijke wijze bereiken van de spreekrust in plaats van het bestrijden van stottersymptomen. In twee weekends hebben we in een ontspannen sfeer gewerkt aan deze spreekrust door onder andere het trainen van ons flegma en te vertrouwen op ons stemgeluid. Klanken sturen speelde hierbij een essentiële rol en was niet moeilijk. Dus op het moment dat we beseften dat we het stuur in handen hadden over onze klanken werd de spreekspanning al een stuk minder en hiermee kon ik het stotteren makkelijk terugdringen. Het heeft nog wel wat tijd nodig om de spreekrust in alle situaties te vinden, maar ik heb nu in ieder geval de handvatten gekregen om hieraan te werken. Al met al een zeer leerzame training met een goede docent en enthousiaste medecursisten.


Shanna- 20 jaar- Nijkerk – Een paar maanden terug ben ik op internet gaan kijken wat er voor therapieën er zijn tegen het stotteren. Al vrij snel kwam ik bij de Hausdörfer therapie, waar ik nadat ik de ervaringen gelezen had super enthousiast over was! Dus meteen ingeschreven en een paar weken later kreeg ik de reader met het boek thuis gestuurd. Ik ben gelijk de reader gaan lezen en het werd al heel snel duidelijk hoe het stotteren eigelijk in elkaar steekt. Het is best vreemd om te lezen dat je met de jaren als stotteraar word opgeleid door bv. Logopedie of de zovele andere therapieën die er zijn.
Door lange klanken te maken en te intoneren heb je controle over je klanken. Daardoor krijg je spreekrust. Het is een fijn gevoel om steeds die bevestiging te krijgen dat je ‘normaal’ kunt spreken. En dat eigelijk alleen maar door je eigen klanken onder controle te hebben en er mee te spelen.
In de praktijk is het soms nog wat lastig en onwennig, de angsten en spanningen kunnen natuurlijk niet ineens weg zijn. Het is een lange weg, maar ik heb er alle vertrouwen in! De basis is er nu ik eindelijk weet wat spreken echt is, niks meer als alleen maar klanken maken!


Mehmet, 24 jaar, Den Haag – Na het zoeken op internet ben ik terecht gekomen bij Hausdörfer-therapie. Toen ik al die ervaringen had gelezen en de video’s had gezien was ik er wel enthousiast over en heb ik me gelijk ingeschreven bij Hausdörfer-therapie.

 

Inschrijven

 

photo_success

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik dacht dat er geen enkele therapie was die mij kon helpen. In mijn werk liep ik echter steeds vaker vast. Ik realiseerde mij dat ik iets moest doen, ik was het zat.