nldede

B159

p159Michiel, 37 jaar, Luttenberg – Nadat ik in 2005 de basiscursus al een keer had gevolgd kwam ik vorige week met frisse zin in Doorn aan om weer aan een nieuwe basiscursus te beginnen. Best wel spannend zo’n eerste dag weer. Nieuwe gezichten van mede stotteraars (lotgenoten). Ik probeer nu meteen bij het begin zoveel mogelijk informatie op te doen, om meteen aan de slag te gaan om vrij te worden. Ik heb het gevoel dat ik nu het proces beter door heb dan de vorige basiscursus. Ik ben goed met de klanken aan het sturen en te werken aan mijn flegma zodat ik dit in de praktijk ook goed toe kan passen. (je wapens smeden in vredestijd).
Na een kleine week thuis het geleerde in de praktijk ten uitvoer hebben gebracht, (zelfs met het nodige flegma op tv te hebben gesproken) ben ik nu voor de 2e sessie in Kaap Doorn.
Veel obstakels genomen. Spreken voor een grote groep met klanksturen en zonder spreekangst.
Ik heb nu het gevoel dat ik alles aan kan. Niet denken aan wat anderen over je zouden kunnen denken. Niets van de ander aantrekken. Gewoon je eigen plan trekken en vrij worden.
Bedankt Jan en Bernadet voor deze dagen en dit gevoel. (Geschreven door een toekomstig vrij man).


Roelof, 60 jaar, Dordrecht – In 2006 heb ik voor de eerste keer de basiscursus gevolgd maar had daarvan nog te weinig resultaat. Onlangs heb ik het boek van Hausdörfer nog eens gelezen en ontdekte dat ik een aantal essentiële dingen eerder over het hoofd had gezien. Dat was voor mij de aanleiding om de basiscursus voor een tweede keer te doen. Ik merk dat ik al rustiger word als ik op mijn klanken let. Om echt flegma op te bouwen wil ik veel meer overdrijven. Door regelmatig de hand-out te lezen kom ik er achter in welke valkuilen ik allemaal loop en hoe ik mijn eigen spraak-coach word. Ik ben er niet, maar ik kom er wel. Een mooi motto voor deze methode zou kunnen zijn: “het gewenste bevrijden, in plaats van het ongewenste bestrijden”.Rocco, 19 jaar, Putten –
Na te veel jaren te hebben gestotterd en verschillende methodes geprobeerd te hebben om er vanaf te komen, wees mijn moeder me op deze cursus. Na de filmpjes gezien te hebben had ik hoop om er vanaf te komen. Ik keek er totaal niet tegenop om er heen te gaan, na de kennismaking moesten we meteen op de camera. Het praten ging ruk en ik was veel te gespannen, na verschillende oefeningen hield ik me rust en merkte al een positieve reactie. Na het 1ste weekend weer een filmpje opgenomen te hebben was er al een wereld van verschil.

HET TWEEDE WEEKEND
Ik had er super veel zin in en moest in de middag al meteen voor een groep (vreemde) mensen. Maar jammer dan IK KAN het ging goed, maakte goed me klanken en was trots op mezelf en dat is belangrijk!
Jan en Bernadet super bedankt voor alle hulp en tot de terugkomdagen.Bert, 21 jaar, Zandvoort –
Na de eerste basiscursus gedaan te hebben in de zomer van 2010 was ik al erg blij met het resultaat dat ik had behaald m.b.t. de rust in mijn spreken. Na een aantal maanden werd dit echter steeds minder omdat ik enkele basiselementen van de methode aan het vergeten was en daar niet meer mee bezig was. Onder andere ging ik me erg ergeren weer aan stotters omdat ik voor mezelf zo vloeiend sprak. Deze verkeerde doelstellingen heb ik na de eerste week van de 2e basiscursus in het voorjaar van 2011 al snel overgenomen, ondanks dat ik na het eerste weekend al veel bekender met de stof was dan na de eerste basiscursus. Maar ja daar kan ik alleen over zeggen dat ik blij ben om deze fout onder ogen te zien en dat ik daardoor iets kan doen aan deze doelstellingen. Daarom wil ik graag de methode enkel en alleen gebruiken om spreekrust te vergaren in plaats van daardoor vloeiend te spreken.Renate, 25 jaar, Tilburg –
Op dit moment zit ik in mijn tweede weekend in Doorn. Vanaf het eerste weekend merkte ik al vooruitgang! Sowieso doordat wij hebben geleerd om onze klanken te verlengen en dit vooral in vredestijd toe te passen. Ik had al meteen na het eerste weekend een vooruitgang in mijn zelfvertrouwen dat enorm gestegen was! Je denkt vaak dat je de enige bent, maar dat is helemaal niet zo! Door de oefeningen die we hebben gedaan krijg je ook een boost zelfvertrouwen. Daardoor ga je terug naar huis en straal je van het zelfvertrouwen en maak je je stukken minder druk over wat een ander wel niet zal denken als je er niet uitkomt. Als ik stotter wacht die ander maar, hierdoor ga ik geen confrontatie of situatie meer uit de weg. Ik heb veel meer spreekrust gecreëerd. Dit heeft mij enorm geholpen in dit proces. Ik ga de IK KAN gedachte zeker verder uitoefenen! Want WIJ KUNNEN dit en gaan er helemaal voor!!
Bernadet en Jan, heel erg bedankt voor deze belangrijke ervaring! Dit heeft nu al mijn leven veranderd en ik ga ervoor!!!

Bernadet en Jan, heel erg bedankt voor deze ervaring! Dit heeft nu al mijn leven veranderd en ik ga er voor!!!Serkan, 24 jaar, Roosendaal –
Nu zit ik in het tweede weekend bij de Hausdörfer cursus. De afgelopen week heb ik tot mijn grote spijt weinig kunnen oefenen met mijn flegma. Ik merk bij andere deelnemers een heel groot verschil want blijkbaar hebben ze goed geoefend en het begint een automatisme te worden voor sommigen. Ik zie nu pas in wat ik fout heb gedaan. Ik ken de basis en die ga ik vanaf nu heel goed uitvoeren. Hausdörfer kan ik iedereen aanraden, het is logisch en heel makkelijk. En met veel oefenen kom je er.Mark,16 jaar, Raamsdonk –
Ik heb toen ik klein was ook al aan logopedie gedaan maar dat haalde niks uit. Daar hadden mij toen geleerd om met het stotteren te leren leven. Toen hoorde ik op school iemand over de Hausdörfer. Toen ging ik kijken op de site en ik heb mij aan gemeld bij de Hausdörfer. En ging er naartoe en ik merkte na het eerste weekend gelijk al verschil ook thuis en op school. En het 2de weekend moesten we praten voor 2 groepen en ik had er echt zin in want dat kon ik eerst echt niet.
Het heeft mij echt geholpen ik ben al bijna vrij. Ik hoop voor jullie ook als je stottert net als mij.


 

Inschrijven

 

photo_success

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Door wat ik door Hausdörfer heb geleerd, heb ik een basis waarop ik verder kan. Ik heb nu handvatten die ik altijd kan vastpakken en bovenal op te bouwen.