nldede

B158

p158Diederick, 22 jaar, Amsterdam – Na jarenlang gestotterd te hebben, ben ik dit jaar met de Hausdörfer-theorie in aanraking gekomen. Nu, na drie dagen de cursus gevolgd te hebben en het boek van Oscar Hausdörfer te hebben gelezen, is mij volledig duidelijk hoe het stotteren in elkaar steekt. In het boek wordt de theorie om natuurlijk te leren spreken duidelijk uitgelegd. Tijdens de cursus leer je de handvatten toe te passen en worden de belangrijkste punten nogmaals duidelijk omschreven.
Ik heb veel geleerd en zie in waarom ik tot op heden niet natuurlijk gesproken heb. Door de cursus voel ik me nog zekerder in het toepassen van het natuurlijk spreken, iets dat hopelijk zo snel mogelijk vanzelfsprekend wordt.Rob, 30 jaar, Lisse –
Het stotteren is begonnen toen ik 4 jaar was. Begonnen met logopedie en de Doetinchemse methode. Toen ik 22 was heb ik de Del Ferro methode gedaan, maar na enkele weken had ik een terugval. Op mijn 27ste heb ik een speech easy gekocht en ook hierbij ging in na 2 weken weer stotteren. Nu, na 30 jaar hard werken heb ik de oplossing gevonden!
Dit is geen spreektechniek maar een houding & gevoel die je ontwikkeld.
Na de eerste basisdag heb ik de gewoonlijke spreekspanning die ik altijd voelde, niet meer gevoeld! Het spreken gaat super goed, met alleen wat simpele gedragswijzingen.
Ik durf nu alle situaties te spreken, kan mijn spreekrust houden en spreek met veel spreekrust. Ik weet nu dat ik binnen de kortste keren natuurlijk kan spreken en dat het stotteren tot het verleden gaat horen. Ik kan iedereen die de hoop een beetje heeft opgegeven deze therapie aanbevelen. Dit is de weg om van het stotteren af te komen.Jeroen, 25 jaar, Alkmaar –
Ik ben hier gekomen met een stotterprobleem in moeilijke of spannende situaties. Op de oppervlakte voor veel mensen niet eens heel erg merkbaar. Tijdens de therapie ben ik er achter gekomen dat mijn stotteren wordt veroorzaakt door spreekangst.
Tijdens de therapie heb ik geleerd om spreekrust te vinden. Als je namelijk spreekrust hebt, hoef je ook niet meer te stotteren. Om mijn spreekrust te bereiken moet je naar je eigen stem luisteren en je klanken sturen. Door overdreven met mijn klanken te sturen wil ik bereiken onverschillig te worden voor de reacties van anderen mensen ten aanzien van mijn spreken. Ik heb geleerd dat dat flegma heet.
Ik ben er van overtuigd dat als ik de komende weken goed ga, en vooral durf, op te vallen met mijn stem, ik heel snel helemaal vrij kan komen van stotteren. Het basisidee van de therapie is zo logisch, dat ik al snel het gevoel had dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Iedereen die van het stotteren af wil komen kan ik deze therapie van harte aanbevelen.Marian, 20 jaar, Nijbroek –
Ik ben hier gekomen door dat ik nu echt wel iets aan dat gespannen gevoel wou doen in mijn lijf en mijn hoofd. Elke keer dat gevoel van nu ga ik weer stotteren bij dat woordje of bij die letter.
Door deze therapie ben ik gaan beseffen dat ik de rust in mijzelf al had, ik voel me vrijer, niet meer moe zijn omdat je maar telkens bezig was met woorden verzinnen. Woorden bestaan alleen op papier dat vind ik een hele mooie uitspraak. Lekker lui zijn, niet met je spraak bezig zijn alleen met je klanken. Heerlijk gewoon!!!Inge, 52 jaar, Amstelveen –
Ik ben in 1991 in aanraking gekomen met de Hausdörfer methode. Het was een openbaring voor mij. De spreekwet, de klanksturing en het gevoel “ik kan”. Omdat mijn doelstelling “ik wil niet stotteren” bleef meesturen werd voor mij de klanksturing een spreektechniek. Het klanksturen werd een doel op zich. Ik kwam uit het luisteren naar mijn klanken en ging weer letters en woorden zien. Met als gevolg dat ik niet aan “de spreekrust pakken” werkte. Nu, in de 2e sessie van de basistherapie, zie ik duidelijk waar mijn aandachtspunt moet liggen. Ik ga er weer voor.Sjoerd, 21 jaar, Tiel –
Na 21 jaar mijn stotteren onderdrukt te hebben heb ik begin januari besloten om iets aan dit probleem te doen. De reden hiervoor is dat ik bijna afstudeer aan de opleiding Informatica en ik meer uit mezelf wil halen dan ik nu doe.
De Hausdörfer cursus heeft mijn ogen geopend. Doordat de basis, ik kan spreken, tijdens de basiscursus wordt aangeleerd heb ik voor mezelf een stevige basis gebouwd. Door de spreekwet juist toe te passen ervaar ik zoveel rust in mijn spreken dat ik een stuk vrijer ben in mijn hoofd. Belangrijkst voor mij is nu om de angstens uit het verleden te overwinnen om de volledig spreekrust te krijgen.Aart, 42 jaar –
Na de lagere school waar ik logopedie heb gevolgd, heb ik geen verdere stottercursussen meer gevolgd. Na een aantal jaren gestotterd te hebben vond ik het nu eens tijd om een oplossing te vinden voor mijn stotterprobleem. Na informatie ingewonnen te hebben vond ik de cursus die de angst aanpakt die optreed tijdens het stotteren, en de spreekrust terugbrengt. Mijn ervaring met de cursus is dat ik nu de spreekrust grotendeels terug heb gevonden. Mijn doel is om stottervrij te kunnen klanken.

 

Inschrijven

 

photo_success

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik zat er heel erg mee dat ik stotterde, en ik vond dat ik daar ‘iets’ aan moest doen. Het stotteren belemmerde mij in vele dagelijkse dingen.