nldede

B154

B154

Jurian, 20 jaar, Urk – Precies zes jaar geleden kwam ik in aanraking met Hausdörfer, ik werd verplicht naar de cursus gestuurd door mijn moeder. Door de jaren heen heb ik er niet veel aandacht meer aan besteed maar de laatste tijd werd het hinderlijk en heb ik mij weer opgegeven voor de basiscursus.
Tijdens de eerste vier dagen wordt geleerd wat de inhoud is van de cursus en kwamen wij tot de ontdekking dat ons niets mankeert alleen “spreekangst”. Om van onze angst af te komen moeten wij leren luisteren naar onze eigen stem en durven om de klanken te sturen. Dit vraagt veel durf en inzet maar het resultaat is rust in het lichaam en geest. Met name het volharden en niet meer schamen of boos worden als het weer eens mis gaat, wat de komende tijd nog zal gebeuren. Het veranderen van gedachten “ik kan” en niet meer storen aan het stotteren. Thuis en bij makkelijke situaties werk ik veel aan mijn “flegma” (het overdreven klanksturen).
Tijdens de cursus wordt er veel geoefend aan de praktijk, het praten voor onbekende mensen, vragen stellen op straat en praten voor de camera. Het zijn vermoeiende dagen maar het resultaat wat kan worden geboekt is ongelooflijk.
Ben ik na deze vier dagen “vrij”? Nee, maar ik heb wel het besef dat het kan!!! Ook al zijn er nog veel drempels die overwonnen moeten worden. Gewoon goed blijven werken, blijven luisteren naar de klanken en niet boos of kwaad worden als het eens iets minder gaat. Ik heb een stotterverleden van vijftien jaar daarom mag de weg naar volledig herstel best langer duren dan vier dagen!Cor, 59 jaar, Oegstgeest –
Via internet Hausdörfer informatie tegen gekomen en dit paste erg goed in mijn idee dat de oplossing voor mijn spraakangst op een natuurlijke wijze opgelost moet worden. Klanken maken geeft mij een innerlijke rust en dit geeft motivatie om die rust blijvend te maken, zodat ik voor groepen en soms ook bij telefoneren die innerlijke rust hebt die ik nu mis.
Therapie noem ik liever een cursus, omdat stotteren of haperen geen ziekte is. Cursus wordt uitstekend gegeven en de trainers motiveren. En de groep steunt elkaar goed op de training en via de telefoontjes en mail. Verwacht en weet dat mijn spreekangst over gaat en de snelheid wanneer ligt bij mijzelf.Truus, 52 jaar, Boxmeer –
Ik ben bekend geraakt met Hausdörfer via de website. Het plaatje van het circumambulerend proces naar vrij spreken was voor mij een en al herkenning en erkenning. Nadat ik een keer bij de evaluatie was van een groep die al in therapie was en zelf wat vragen kon stellen, was ik helemaal over.
Voor ik zelf op de cursus ging heb ik de reader en het boek van Hausdörfer grondig doorgelezen en geprobeerd het me echt eigen te maken. Als je dan aan de cursus begint heb je eigenlijk al een hele goede basis en dit komt je heel goed van pas tijdens de cursus.
Ik kreeg de bevestiging dat ik eigenlijk wel goed kan praten als ik alleen ben of mijn hond een heel verhaal vertel. Het zit hem in de spreekrust. Hier kun je aan werken door naar je eigen stemgeluid te luisteren en je klanken langer te maken. Dan voel je dat jij de baas bent over jouw stemgeluid.
Als je spreekrust hebt ga je vanzelf vloeiender praten. Dan werk je nog aan je flegma, het onverschillig worden t.a.v. wat anderen van je denken. Dit kun je ook leren! Het is een andere manier van denken die je veranderen kunt.
Dat deze cursus in een groep gegeven wordt is erg goed, je deelt ervaringen en leert van elkaar.
Ik ben erg enthousiast over deze cursus want ik ken de spreekwet en ik heb nu de touwtjes weer in mijn handen.Willem, 29 jaar, Veghel –
Heb wel gemerkt dat ik met grote stappen vooruit ben gegaan sinds het eerste weekend van de basissessie. Ik moet nog wel meer oefenen om een lange klank te maken. Maar ik merk wel dat ik meer spreekrust heb gekregen. Heb vandaag een verhaaltje verteld voor een groep van 60 vrouwen en mannen. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen. Maar sinds ik de therapie volg en toepas merk ik wel dat ik meer spreekrust heb tijdens een gesprek. En dan heb je na een gesprek een goed en blij gevoel.Alex, 17 Jaar –
Na de eerste dagen ben je er al van bewust wat je al die jaren fout hebt gedaan en dat het allemaal zo logisch is. Je angst is je grootste vijand en je wil en kan die overwinnen. Hiervoor wil je heel veel over hebben. Ik leer ook veel van mijn fouten nu en ook al is het heel confronterend je moet er gewoon doorheen. Wij moesten spreken voor een grote groep. Dit durfde je eerst nooit maar nu zet je eroverheen en doe je het gewoon. Dit voelt daarna heel erg goed. Ik moet er nog wel aan werken
maar als je doorzet en je angsten overwint kan je van je stotteren afkomen heb ik geleerd.Casper, 32 jaar, Rotterdam –
Sinds mijn 5e jaar stotter ik. Ik heb logopedie gevolgd toen ik 6 a 7 jaar was. Dit heeft niets geholpen. 20 jaar later heb ik een 10 daagse spoedcursus gevolgd bij Del Ferro. Hier was het resultaat goed, maar na een korte tijd viel ik weer terug. Dit was omdat ik de oefeningen niet meer deed want het voelde geforceerd wat ik deed. Toen heb ik een periode gehoopt dat het stotteren vanzelf weg zou gaan. Maar dit was niet het geval. Via het internet kwam ik op het spoor van Hausdörfer Instituut voor natuurlijk spreken. Dit sprak mij gelijk aan. Toen ben ik naar een open dag geweest en toen was ik verkocht. In November 2010 heb ik mij ingeschreven voor de basiscursus en sindsdien kan ik uitdrukking geven aan de persoon die werkelijk ben! Verlost van spreekangst. Nu ben ik mij bewust dat spreken niets anders is dan klank geven aan je gedachten.
Bedankt Hausdörfer Instituut!

 

Inschrijven

 

photo_success

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Hallo beste lezers, mijn eerste ervaringen zijn heel goed. Ik heb hiervoor ook de ….-therapie gedaan. Het mooie en goede van deze cursus vind ik dat je niet alleen een methode leert maar juist dieper op het probleem in gaat, zoals de angsten die je in al die jaren opgebouwd hebt.